Novi Marof – track day

Po kratki in sušni sezoni (za nekatere) smo v soboto opravili tudi s klubsko zaključno vožnjo in zima se lahko začne. Hvala Bogu zvečer zapiska SMS, ki pravi, da bomo v nedeljo zaključili sezono še na Novem Marofu. Žal letos nisem obiskal proge niti enkrat, zato sem bil v trenutku za akcijo.

Zaradi logističnih težav s prometnim dovoljenjem (beri nisem ga našel) sem se na dirkališče odpravil kar z motorjem, ostali del ekipa pa s prikolico, kot se za „track day“ tudi spodobi.

Povdariti moram, da naganjanje po Marofu očitno ni več amaterska zadeva, ker sem bil praktično edini na nekih cestnih gumah in brez grelcev za gume, niti nisem imel svoje „umbrela bejbe“ poleg, kot nekateri. Do drugega leta, bom moral očitno nabaviti vsaj nekaj od tega J

Skratka asfalt je bil že dokaj hladen, zrak pravtako ni presegel 13 stopinj, zato je bilo potrebno za vsak izhod na pisto vsaj 2 kroga voziti precej z rezervo, da so se radirke segrele. Ostali dirkači pa so se praktično lahko zapodili že v prvi ovinek. Dan je minil popolnoma brez padcev in veliko dobre volje. Praktično vsi smo izboljšali svoje čase na krog, čeprav smo že na začetku rekli, da se bomo vozili “sportski lagano”.

Res škoda, da si tako malokrat vzamemo čas za pisto, ampak vsaj zaključek sezone je bil dober  … Glede na vreme bi se prilegli na koncu še kakšni čevapi, žal tudi to ni bilo časa.

Lp Loyo

One Response to “Novi Marof – track day

  1. gregoor46

    UUuuuu, to pa je bil fantastičen zaključek!
    Si mi take lušte naredo da grem kar mašino malo štartnem,….pa čeprav samo na stojaleh 😀 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.